Ellen muistaisi, Piritta Lautala

Pirita Lautalan näyttely kokoaa yhteen hänen teoksiaan kahdenkymmenen vuoden ajalta. Osin retrospektiivisessä näyttelyssä on mukana muun muassa maalauksia ensimmäisestä yksityisnäyttelystä vuodelta 2004. Pääpaino on kuitenkin uusissa teoksissa, joista suuri osa on ensimmäistä kertaa esillä. Mukana on maalauksia kankaalle, akvarelleja paperille, keramiikkaveistoksia, nahkaintarsioita, virkattuja veistoksia jne. Monipuolisen näyttelyn sisällä kulkee sekä vahva teemallinen yhteys että visuaalisesti tunnistettava säie.

Lautala käsittelee teoksissaan muistamisen ja jatkuvuuden teemoja. Hän hyödyntää vahvoja symboleja, mutta tekee sen tyylikkään lakonisesti, ikään kuin todeten niiden kantaman sisällön ei julistaen sitä. Esteettisesti hän luottaa pelkistämiseen ja viivaan. Kädenjäljessä on
samaa muodon pehmeää selkeyttä riippumatta siitä rakentaako hän savesta veistosta tai maalaako siveltimellä akvarellia. Selkeyden rikkoo teoksesta toiseen kulkeva pitsille sukua oleva viiva, joka luo kontrastisen suhteen paljaaseen pintaan.

Näyttelyn ovat kuratoineet yhteistyössä taiteilija itse sekä galleristi, kuraattori Veikko
Halmetoja.

Näyttely avoinna
MA – TO klo 8-18
PE klo 8-17
LA klo 9-14
SU suljettu