Poleenin Teatteri

VIETTELYKSEN ASUNTOVAUNU

Kirjoittanut Leea Klemola – Miko Kivinen
Ohjaus Olli-Matti McLees

”Sää oot Teppo parisuhteessa hirviön kanssa! Sää oot luopunut työstäs, asunnosta ja kaikesta. Oot tuommonen fani vaan. Sinusta pitäis tulla mies mutta sää elät tuommosena jalkavaimona! Ihan niinku jonain geishana…”

Viettelyksen asuntovaunu on tragikoomisia piirteitä omaava tanakka draama, jossa on mukana myös ripaus mustaa huumoria. Kaikessa raadollisuudessaan näytelmä on kuitenkin rakkaustarina, jossa on ehkä onnellinen loppu.

Arkojen asioiden ja kielenkäytön vuoksi emme suosittele näytelmää alle 16-vuotiaille. Kesto 2 h, väliaika

Esitysoikeudet Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner

”Näyttelijöiden kyydissä on helppo olla ja tunnelma on hyvin suomalainen. Tämä ei ole vieraskoreaa, vaan meiltä meille. Ei linnoja ja hovineitoja, vaan rikkinäisiä ihmisiä ja lysmyinen leirintäalue.” – Jari Asikainen, Pieksämäen Lehti 19.8.2021

Ohjaaja on löytänyt esittäjistä rohkeutta ja herkkyyttä, kirjoittaa Timo Heimonen arviossaan.
”Ihmiset ovat monien valintojen edessä, eivätkä nuo valinnat ole mitään pikavalintoja. Lähes absurdit tilanteet seuraavat toisiaan ja kasautuvat edelleen esityksen myötä. Näytelmä on oudosti sekä traaginen että koominen. Nauraa vai ei, siinäpä kysymys. Koomisuus tukahtuu kurkkuun.” 
”Ohjaaja Olli-Matti McLees pitää hyvin kasassa moni-ilmeisen joukkonsa. Näytelmä sykkii teemojensa kautta ja aivan kuin suurenee roolitöiden myötä.”
”Herkko Nenonen näyttelee Teppo/Teija Metsäsimolan sukupuolenvaihtajan roolin herkän tomerasti. Nenosen heittäytyminen ongelmiinsa on näyttelijäntyönä huikea suoritus. Tepon naisystävä, artisti Desiree Hagert, jota esittää Kirsi Selonen, tukeutuu puoliromanina ja menestystä hakevana laulajana tiukasti kiinni Teppoon, mutta lipsuu moraalisesti moneen lähtöön. Olli-Matti McLees näyttelee hienoin vivahtein Tepon veljen Kari Metsäsimolan roolin. Hän tuo esille näytelmän sukupuolisuuteen liittyvät pohdinnat ja kulttuurisiin ennakkoluuloihin liittyvät teemat. Tara McLees esittää leirintäalueen johtajaa Manna Mannista, joka itkuhälyttimen kautta hoitaa dementoitunutta äitiään. Manna on toimen nainen, joka on myös läheisyyden tarpeessa.”
”Esityksen hienoimpia kohtauksia on Karin ja Mannan täysin sanaton yhdessäolo illan hämyssä asuntovaunun terassilla. Henkilöiden etäisyydestä huolimatta yhteys oli tukahduttavaa.” -Timo Heimonen, Länsi-Savo 23.8.2021

ESITYKSET (uusi esityskausi)

LA 14.8. KLO 13
LA 21.8. KLO 13
PE 27.8. KLO 18
KE 1.9. KLO 18 PERUTTU
PE 10.9. KLO 18
SU 12.9. KLO 13
KE 15.9. KLO 18
KE 22.9. KLO 18
PE 1.10. KLO 18
LA 2.10. KLO 13

Liput 25/20/15 €

K16

Poleenin lipunmyynti palvelee Kulttuurikahvila Poleenissa, lipunmyynti@poleeni.fi tai puh. 0400 855 614

HENKILÖT
Kari Metsäsimola, ammattiautoilija: Olli-Matti McLees
Heli ”Manna” Manninen, leirintäalueen johtaja: Miia Immonen/Tara McLees
Teppo/Teija Metsäsimola, Karin pikkuveli: Herkko Nenonen
Merita Mäki, artisti Desiree Hagert: Kirsi Selonen
Mukana myös: Ilkka Holmavuo, Pasi Hiltula, Jari Tuononen

TYÖRYHMÄ
Ohjaaja Olli-Matti McLees
Lavastussuunnittelu Susanna Pohjolainen
Lavasterakennus Susanna Pohjolainen, Ari Karjalainen, Tommi Tetri
Pukusuunnittelu Susanna Kasanen
Tarpeisto Susanna Pohjolainen
Valosuunnittelu Ville Huupponen
Äänisuunnittelu Jarkko Liukkonen
Mediasuunnittelu Teemu Nykänen
Some-markkinointi Hannu Lappi
Kuiskaaja Minna Paloniemi
Tuottaja Jari Tuononen

Alkuvuoden sulkutoimien takia Viettelyksen asuntovaunu -näytelmän kevään esityskausi 19.2. – 8.5.2021 siirrettiin syksyyn. Samalla päätettiin ensi kertaa teatterin historiassa kokeilla esityksen striimausta, ja sitäkin maksullisena striimauksena.

Poleeni LIVE: Viettelyksen asuntovaunun tallenne oli katsottavissa ajalla 13.5.2021 klo 18 –  20.5. klo 18.

Striimiliput
15 € yksittäinen lippu
25 € kimppalippu
30 € kannatuslippu
90 € yhteisölippu

Esitystallenne
Kuvaus Poleenin tekniikka
Editointi  Pieksämäen seutuopiston Mediapaja
Striimaus Liveto
Esitysoikeudet Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner

Esitystallenteen kuvasi kulttuurikeskus Poleenin tekniikka (Teemu Nykänen, Ville Huupponen, Jarkko Liukkonen, Timo Naukkarinen ja Tommi Tetri) ja editoi Pieksämäen seutuopiston Mediapaja (ohjaajana Timo Naukkarinen).

Kulttuurikeskus Poleenin teknisen henkilöstön oma Poleeni LIVE on toteuttanut useita striimauksia kuluneen reilun vuoden aikana. Ohjelmistossa on ollut suoria lähetyksiä ja tallenteita kulttuurikeskus Poleenin ja Pieksämäen seutuopiston erilaisista tapahtumista. Poleeni LIVE on joustavasti siirtynyt yhden kameran tallennetuotannoista suoriin lähetyksiin ja monikameratuotantoihin. 

Pieksämäen seutuopiston Mediapaja on kaupungin työtoiminnan paja, jossa pajalaiset oppivat tekemään kaikkea mediatekniikkaan liittyvää työtä. He antavat myös opastusta erilaisissa teknisluontoisissa asioissa. Viettelyksen asuntovaunu esitystallenteen editointi oli yksi kevään isoimmista Mediapajan töistä.