Musiikkinäytelmä

Piaf

Kirjoittanut Seppo Parkkinen
Ohjaus Jari Tuononen
Ensi-esitys 17.3.2018, muut esitykset ajalla 21.3. – 28.4.2018

Edith Piaf, pikku varpunen, on maailman kuuluisin laulaja. Hän eli ja rakasti kiihkeästi. Laulaessaan Piaf oli kokonainen, onnellinen ja läsnä. Näyttämön ulkopuolinen, oikea elämä olikin haastavampaa. Köyhä lapsuus Pariisin kaduilla loi pohjattoman menestyksen janon. Lukuisat miessuhteet ja menestyksen mahdollistama taiteilijaelämä eivät tuoneet rakkautta ja tasapainoa hänen elämäänsä. Syntyi legenda Piafista. Laulut, niiden tarinat elävät edelleen.

”Piafia esittävä Merja Karjalainen tiesi astuvansa hyvin suuriin korkokenkiin, mutta ottaa urakasta selkävoiton. Plussaa tulee eletystä elämästä ja sen mukanaan tuomasta kokemuksesta. Piafin lauluissa on niin paljon syvyyttä, ettei niitä keskenkasvuisille kannata antaakaan. Karjalainen saa taiottua Piafia sekä ulkonäköönsä että olemukseensa. Katseesta tunnistaa sen tragedian, kun menestystä tulee ovista ja ikkunoista, mutta mikään ei silti tunnu miltään.”
”..kuuden näyttelijän lisäksi lavalla nähdään vain kolmehenkinen bändi. Mutta ei mikä tahansa bändi, sillä Ari Norontauksen (piano), Visa Wirenin (haitari) ja Pertti Selosen (basso) muodostama trio soittaa häkellyttävän hienosti ja ajan henkeen istuvasti. Tällaisen soiton päälle on nautinto laulaa, semminkin kun Teemu Nykäsen miksaus tekee äänimaailmasta selkeää ja harmonista.” – Jari Asikainen, Pieksämäen Lehti 20.3.2018

”Seppo Parkkisen kirjoittama näytelmä kasaa luontevasti taiteilijan elämän säikeitä. Jari Tuononen ohjaajana luotsaa näyttelijät tapahtumien kipupisteisiin onnistuneesti. ”
”Merja Karjalainen paneutuu Piafin rooliin täysin antaumuksella. Hän ei lähde suuren diivan lailla matkimaan Piafia, vaan hän löytää rooliinsa luontevasti samalla päättäväisyyttä ja herkkyyttä. Karjalainen laulaa ja esiintyy esikuvansa mukaan, mutta hienosti omin keinoin.”

”Piaf on pienimuotoisuudessaan suuri ja vaativa esitys, mutta Poleenin tuotanto ei ole ennenkään kuvia kumartanut. Ystävyyttä ja rakkautta Edit Piafkin toivoi maailmaan.” -Timo Heimonen, Länsi-Savo 21.3.2018

”Suuri plussa näytelmälle on elävä musiikki. Siitä vastaa Ari Norontauksen johtama kolmimiehinen bändi. Näytelmä kuljettaa rinnalla Simone-sisarta (Niina Parkkonen) sekä laulajan elämän tärkeitä miehiä. Simone voisi olla näytelmässä laulajasisarensa alter ego. Parkkonen tulkitsee Simonen roolia suloisen rosoisesti.”
”Kaikki laulut ovat suomenkielisiä, ja toimivat siksi tarinan tärkeinä avaajina. Kaikki päättyy odotetusti  En kadu mitään -säveliin. Piaf olisi voinut aivan hyvin laulaa: Non, je ne regrette rien. Yleisö olisi kyllä ymmärtänyt, mitä se tarkoittaa.” -Vuokko Viljakka, Savon Sanomat 23.3.2018

ESITYKSET
La 17.3. klo 13
Ke 21.3. klo 18
To 29.3. klo 18
Pe 6.4. klo 18
Su 8.4. klo 13
To 12.4. klo 18 PERUTTU
Su 15.4. klo 13 PERUTTU
To 19.4. klo 18 PERUTTU *
To 26.4. klo 18
La 28.4. klo 13

* Valitettavasti joudumme sairastapauksen vuoksi perumaan Piaf musiikkinäytelmämme esityksen torstaina 19.4. klo 18! Jos olette ostaneet tai varanneet lipun tähän esitykseen, voitte vaihtaa lipun esitykseen to 26.4. klo 18 tai la 28.4. klo 13.

Poleenin Lippupalvelu palvelee Poleenin kahvilassa arkisin klo 11 -17, puh. 0400 855 614. Ryhmämyynti Juhani Heikkinen 044 799 5563, juhani.heikkinen@pp2.inet.fi

Poleenin teatterin tuottaja Jari Tuononen

 

Kesto 2 h, väliaika.

Liput 22/17/15 €

Osta lippu

Poleenin Lippupalvelu palvelee Poleenin kahvilassa arkisin klo 11 -17, puh. 0400 855 614. Lipunmyynti tuntia ennen vain kyseiseen tapahtumaan.
Ryhmämyynti Juhani Heikkinen, 044 799 5563, juhani.heikkinen@pp2.inet.fi
Ryhmäliput 15 € (min. 20 hlö)

 

 

Musiikkinäytelmä
PIAF
Kirjoittanut Seppo Parkkinen
Ohjaus Jari Tuononen

Tapahtuu vuonna 1963 ja kuvitelmissa ja muistoissa.

HENKILÖT

Edith Piaf – Merja Karjalainen
Simone – Niina Parkkonen
Jean Cocteau, Tchang, Louis Leplee, Harmaapukuinen herra, Vanha reportteri –  Arto Naukkarinen
Theo Sarapo, Raymond Asso, Yves Montand, Marcel Cerdan – Ragnar Luur
nuori Piaf ja muut tanssiroolit – Emmi Sirola 
nuori Simone ja muut tanssiroolit – Iina Sormunen

MUUSIKOT

kapellimestari, piano – Ari Norontaus
basso, kontrabasso – Pertti Selonen
haitari – Visa Wirén

Koreografia – Marjo Vartela
Koreografia-assistentti – Iina Sormunen
Lavastus  – Susanna Pohjolainen
Puvustus – Susanna Kasanen
Maskeeraus – Minna Paloniemi
Tarpeisto ja lavasterakennus – Tommi Tetri ja Aleksi Matilainen
Valot – Ville Huupponen
Äänet ja mainosgrafiikat – Teemu Nykänen
Kuvat – Kimmo Peltonen
Some-markkinointi – Hannu Lappi
Tuottaja – Jari Tuononen