Broadway-musikaali

CABARET

Ohjaus Reijo Paukku

Ensi-ilta 14.4.1991, esitykset 18.4. – 12.5.1991

Cabaret oli ensimmäinen pieksämäkeläisten voimin toteutettu Broadway-musikaali. Cabaret on muutakin kuin pelkkää viihdettä, se on tekstinä puhutteleva: Kuinka käy pienen ihmisen suuren maailman myllerryksessä? Tapahtumapaikkana on Berliini uudenvuoden taitteessa 1930. Cabaret on mahtava musikaali sellaisesta viihteestä, jota saattoi nähdä Berliinissä juuri ennen kuin Saksa ajautui natsismiin. Ensisilmäyksellä Cabaret voi vaikuttaa säädyttömältä ja kaksimieliseltä, mutta on samalla karkea, kutkuttava ja kimalteleva. Tarinan tapahtumat osoittavat meille vastakohtaisuudet: Yksityisten henkilöiden elämän ja arvojen tuhon kasvavan natsismiuhan alla.

”Oli kabaree ja oli seremoniamestari ja kaupunki nimeltä Berliini Saksa nimisessä maassa – Se oli maailman loppu ja minä tanssin Sally Bowlesin kanssa – ja me olimme molemmat unessa…elämä on vain kabaree….

CABARET
Kirjoittanut: Joe Masterhoff
Perustuu John van Drutenin näytelmään Ajankuva sekä Kristopher Isherwoodin kirjaan Jäähyväiset Berliinille
Ohjaaja Reijo Paukku

Rooleissa
Sally Bowles – Mirja Kääriäinen
Seremoniamestari – Jukka Virtala
Clifford Bradshaw – Visa Sarinko
Ernst Ludvig – Marko Kurikka
Fräulein Schneider – Kyllikki Kääriäinen
Fräulein Kost – Satu Jantunen

Muissa rooleissa: Vilppu Suominen, Ilkka Asikainen, Rami Kääriäinen, Lasse Saari, Pentti Sutinen, Mia Bonsdorff, Elina Lehmuskoski, Riikka Siivikko, Anne Huuskonen, Aila Nyman, Henna Lamberg, Marju Silventoinen, Hanna Leskinen, Minna Pulliainen, Satu Jantunen, Outi Viklund, Kirsi Saari, Terttu Suhonen, Seppo Heimonen, Seppo Nieminen