Nykypäiväkuvaus

KUIN ENSIMMÄISTÄ PÄIVÄÄ

Ohjaus Pekka Laasonen

Ensi-ilta 11.9.2010, esitykset 18.9. – 31.10.2010.
Vierailuesitys Mikkelin Teatterin suurella näyttämöllä 22.9.2010

Anna Krogeruksen Savonia -kirjallisuuspalkinnon saaneen näytelmän päähenkilö on Ritva, keski-ikäinen perushoitaja, joka uurastaa määräaikaisesta työsuhteesta toiseen. Hän ei osaa sanoa ”ei”, ja tekee siksi usein toistenkin työvuorot. Työtovereina Ritvalla on toisia pätkätyöläisiä, sivareita ja maahanmuuttaja, jotka kukin kamppailevat omien ongelmiensa parissa. Hoitokodin vanhukset luottavat Ritvaan, mutta kuinka kauan Ritva jaksaa?

Kuin ensimmäistä päivää on komediallisin aineksin höystetty nykypäiväkuvaus, joka kertoo vanhustenhoidon kriisistä, työntekijöiden kaltoin kohtelusta sekä ennakkoluuloista ja välinpitämättömyydestä toisia kohtaan. Valoa arkeen tuovat huumorin pilkahdukset ja hoitotyön palkitsevat hetket.

Kristiina Halkolan tähtivierailu Poleeniin.

KUIN ENSIMMÄISTÄ PÄIVÄÄ
Käsikirjoitus Anna Krogerus
Ohjaus Pekka Laasonen (vier.)
Puvustus Eeva Maija Jäntti
Lavastus, valosuunnittelu Janne Jämsä
Tuottaja Eeva Eloranta

Rooleissa
Ritva – Pirjo Särkkä
Seikku – Mira Päivinen
Minna – Päivi Tikka
Adam – Muhi Zidani

Muissa rooleissa Jere Räsänen, Ilkka Mattila, Kristiina Halkola, Ilkka Seppä, Jorma Lohi, Elina Siitonen, Raili Hyyrinen, Vuokko Korhonen, Marjo Vartela-Sormunen, Heli Saarela, Marko Väisänen, Disa Mattsson, Anette Vauhkonen, Esko Kuisma, Jukka Laaksonen, Raija Palviainen, Raili Hyyrinen