Teatterivierailu: Näyttämöltä näyttämölle

Henry Räsäsen 50 vuotistaiteilijajuhlaesitys. Esitys on kahvila-ravintola Millaanossa.

Näyttämöltä näyttämölle esitys sisältää kolme osaa: Hyvänen aika! -maata kiertävän runonlausujan taiteilijajuhla -monologi, ohjelmallinen väliaika, jolloin esiintyjä kertoo suhteestaan Poleeniin ja Pieksämäkeen sekä Elon maljasta juovu -runoesitys.

Hyvänen aika! kertoo riehakkaalla tavalla tragikoomista elämää eläneen kiertue-esiintyjän taiteilijajuhlasta. Paljastuksia täynnä olevan juhlaillan seremoniamestarina toimii taiteilijan autokuski, joka on neljännesvuosisadan kestäneen keikkailun aikana nähnyt ja kokenut kaiken. Komediallisen monologin kesto on yksi tunti.

Ohjelmallisen väliajan kahvittelun lomassa Henry Räsänen kertoo omista muistoistani ja suhteestaan kulttuurikeskus Poleeniin ja Pieksämäkeen, yhteistyökumppaneihin ja ihmisiin. Väliajan kesto on noin puoli tuntia.

Juhlan kolmas osuus on Elon maljasta juovu! -runoesitys. Kolme varttia kestävä esitys sisältää ihmisyyden ihmettelyä suomalaisen runouden hehkussa. Mukana on runoja mm. Eino Leinolta, Aaro Hellaakoskelta, Kaarlo Sarkialta, Eeva-Liisa Mannerilta ja Aleksis Kiveltä.

Esityksen jälkeen on vielä mahdollisuus jäädä rupattelemaan esiintyjän kanssa.

Juhlakiertueen molemmat teatteriesitykset on ohjannut pitkäaikainen yhteistyökumppani Juhani Joensuu. Hyvänen aika! -monologin he ovat yhdessä käsikirjoittaneet.

Kesto 2 h 20 min, väliaika

Järj. Maarianvaaran teatteri, kulttuurikeskus Poleeni ja kahvila ravintola Millaano