25.10.2021

Petri Poikolainen kävi katsomassa Poleenin teatterin Rikoksen ja rangaistuksen

Petri Poikolainen on tullut kaiken kansan julkiseen tietoisuuteen, kun hänen tähdittämänsä ja Teemu Nikin käsikirjoittama ja ohjaama Sokea mies joka ei halunnut nähdä  Titanicia on saavuttanut mainetta ja kunniaa kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuva palkittiin tänä vuonna Venetsian elokuvajuhlien Orizzonti Extra – palkinnolla. jonka  voittajan valitsi yleisö. Elokuva on myös valittu esitettäväksi Aasian suurimmalle elokuvafestivaalille Busan International Film Festival.

Kulttuurikeskus Poleeni on Petri Poikolaiselle tärkeä ja lämmin muistojen talo. Poleenin teatterissa hän aloitti teatteriuransa näytelmän ”Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen”  pääosassa vuonna 1992. Poleenin teatterista tie vei Teatterikorkeakoulun jälkeen ammattinäyttelijäksi. Pieksämäki on tärkeä koti Petri Poikolaiselle. Hän kertoo, miten rinnassa läikähti, kun sai Puoli Seitsemän -lähetykseen ”Tervetuloa Pieksämäelle”-tervehdyksen. Suunnitelmissa on ilmeisesti muuttaa takaisin Pieksämäelle.

Petri Poikolainen tuli torstaina 21.10. katsomaan Poleenin teatterin Rikos ja rangaistus näytelmää. Saimme kuulla tästä hänen läheisten ystäviensä kautta. Päätimme muistaa  häntä Pieksämäen kaupungin ja Poleenin teatterin puolesta.