Verkkoluento: Rukous

Rukous – tieteiden tiede, taiteiden taide

Mikkelin ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry järjestää yhteistyössä Mikkelin kansalaisopiston ja Itä-Suomen yliopiston sekä Saimaan ortodoksisen seurakunnan kanssa seminaarin aiheesta Rukous. Seminaari on jatkoa vuonna 2022 järjestetylle Pyhät ja pyhyys ortodoksisuudessa -seminaarille. Kaikki aiheesta ja ortodoksisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan mielenkiintoiseen iltapäivään asiantuntijoiden johdattelemana. Alustajina Haminan piispa Sergei, pastori Risto Käyhkö, rovasti Raimo Sissonen ja pappismunkki, yliopistonlehtori Damaskinos Olkinuora.

Rukous ja sen opettelu on vaativa, elämän mittainen matka, jolla jokainen meistä kaipaa ohjausta. Seminaarissa kuullaan rukouksen merkityksestä osana Jumalan kanssa käytävää vuoropuhelua, rukousta parhaiten tukevasta elämästä, esirukouksen mahdollisuuksista sekä Jeesuksen rukouksesta!

Tervetuloa kuulemaan rukouksesta ja ymmärtämään paremmin tätä vaativaa, mutta mittaamattoman arvokasta mahdollisuuttamme! Rukous on vuoropuhelua Jumalan kanssa ja meille jokaiselle välttämätöntä matkalla kohti Jumalaa.

Rukous ja sen opettelu on koko elämän mittainen matka. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten tätä matkaa voisi edistää!

Seminaari Suomen Nuoriso-opiston Artium-salissa striimataan Poleenin saliin.

Ohjelma
Rukous – vuoropuhelua Jumalan kanssa, Haminan piispa Sergei
Kilvoituselämä rukouselämän tukena, pastori Risto Käyhkö
Esirukous – rukous elävien ja kuolleiden puolesta, rovasti Raimo Sissonen
Jeesuksen rukouksen harjoittaminen ortodoksisessa hengellisyydessä, pappismunkki, yliopistonlehtori Damaskinos Olkinuora

Vapaa pääsy

Järj. Ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry, Mikkelin kansalaisopisto, Otavan opisto ja Itä-Suomen yliopisto