SUOMILIVE – Pieksämäki

Uusi, rento musiikkifestivaali Poleenin puistossa!

* Dingo * Petri Nygård * Kake Randelin * Eini * Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit * Eläkeläiset * Katri Ylander * Chorale * FM2000 * Kuningasidea * Meiju Suvas * Stand up -koomikot

Pieksämäellä 4. ja 5. päivä elokuuta järjestettävä SuomiLive on uusi, rento musiikkifestivaali. Tapahtumapaikkana toimii idyllinen Poleenin puisto, Pieksäjärven rannalla kaupungin keskustassa. Viikonlopun aikana esiintymislavalla nähdään poikkeuksellisen laadukas kotimainen artistikattaus.

”Haluamme SuomiLive tapahtumassa tarjota pieksämäkeläisyleisölle positiivisen, kokonaisvaltaisen festarielämyksen. Vetovoiman ja tapahtuman houkuttelevuuden kannalta artistinimet ovat tietysti ratkaisevassa asemassa, mutta vuosi vuodelta enenevässä määrin asiakkaiden toiveet ja vaatimukset kohdistuvat myös festivaalialueen viihtyvyyteen, tunnelmaan, palveluihin ja turvallisuuteen. Nämä asiat on huomioitu tapahtumaa Poleenin puistoon suunniteltaessa. SuomiLive on rento ja välitön kansanjuhla”, kertoo tapahtumajärjestäjä Tiger Production Oy:n vastaava tuottaja Antti Smeds.

OHJELMA

Perjantai 4.8.2023

Stand-up -koomikko, Katri Ylander, Kake Randelin, Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit, Eläkeläiset ja Dingo

Lauantai 5.8.2023

Stand up -koomikko, Chorale, Meiju Suvas, FM2000, Eini, Petri Nygård ja Kuningasidea

ARTISTIT

Dingo
Harvalla yhtyeellä on ollut yhtä läpileikkaava vaikutus suomalaiseen musiikkitantereeseen kuin Dingolla. Kaupallisesta näkökulmasta katsottuna kokoonpano teki historiaa heti ensilevytyksillään, sillä ”Nimeni on Dingo” ja erityisesti ”Kerjäläisten valtakunta” komeilevat edelleen maamme kaikkien aikojen myydyimpien albumien joukossa. Ilmiön tasolla Dingon nostattama huuma on puolestaan täysin ainutlaatuista. Sifonkihuivien meri, keikkabussin perässä roikkuneet ihailijat, ovista ja ikkunoista pursunut faniposti. Samanlaista hysteriaa ei ole näillä leveysasteilla sittemmin nähty.
Emma-palkittu bändi on vaikuttanut laajasti myös seuraavien aaltojen huippunimiin. Dingo on inspiroinut etenkin vuosituhannen taitteen uusia suomalaisia menestystarinoita, joista osa on saavuttanut suosiota myös kansainvälisesti. Heidän kappaleitaan on myös uudelleenversioitu kunnianosoituksina laajalti.
Neumannin luotsaama Dingo on pysytellyt maamme tunnetuimpien esiintyjien joukossa jo noin neljänkymmenen vuoden ajan. Settilista koostuu ajattomista megahiteistä toisensa perään: Autiotalosta Levottomaan tuhkimoon, Sinä ja minä -läpimurtobiisistä aina uutta suosiota saaneeseen Nahkatakkiseen tyttöön. Porissa perustettu, suomirockin ja -popin suurten joukkoon paikkansa naulinnut yhtye valittiin myös Suomen musiikin kunniagalleriaan vuonna 2022.

Kake Randelin
Loppuvuodesta 1979 ilmestyi single, joka sisälsi kappaleet ”En unta saa” ja ”Kirje kotiin”, joista ”Kirje kotiin” nousi hitiksi. Siitä se kaikki alkoi
Keväällä 2023 Kake Randelin kiertää uransa ensimmäisellä, 14 paikkakuntaa käsittävällä konserttisalikiertueelle! Menestys on ollut aivan huikea!
Huippusympaattinen Kake Randelin on tähän mennessä julkaissut yli 20 albumia, joihin sisältyvät muun muassa hitit ”Nasta pimu”, ”Tarja”, ”Avaa hakas”, ”Jannu huoleton”, ”Tilipäivä koittaa” ja ”Kielletyt tunteet”. Kake oli pop jo 1970-luvulla ja pop hän on tänäänkin! Kake Randelin on ahkera keikkailija, ja yksi maamme kysytyimmistä kevyen musiikin artisteista.

Eini
Suomalaisen tanssimusiikin ikoni EINI on luonut upeaa ja pitkää uraa jo vuodesta 1977 alkaen. Takana on noin 8 500 keikkaa, 14 albumia ja kymmeniä singlejä. Hittejä kuudelta eri vuosikymmeneltä, jotka me kaikki muistamme: Yes sir, alkaa polttaa, Kesä ja yö, Haloo Hela Finland , Xanadu, Mä jään, Draamaa, Tilkkutäkki, Vihdoin valmis . . . ja monia muita listojen kärkeen kivunneita iskelmiä.
Viimeisin albumi Vihdoin valmis julkaistiin syyskuussa 2020. Samanniminen konserttikiertue esittelee artistin monipuolista musiikkia koko hänen uransa ajalta ja lupaa tunnelmasta toiseen vaihtuvan konserttielämyksen.
Raikkaat tuulet puhaltavat nyt taustalla, kun Eini aloitti 3-vuotta sitten  yhteistyön uuden bändin kanssa ja lähtee ryhmän kanssa ensimmäiselle yhteiselle konserttisalikiertueelle. Artisti kokeekin olevansa etuoikeutettu, kun saa työskennellä energisen, huippuammattilaisista koostuvan muusikkoryhmän kanssa

Eläkeläiset
Yhtye, joka on yhtä kotonaan Kihvelifestivaaleilla kuin Sauna Open Airissä tai Sweden Rockissa. Yhtye, joka tekee itse omat rajansa. Yhtye, jolle omat rajatkaan eivät meinaa riittää. Yhtye, joka on enemmän kuin käsite. Yhtye, joka soittaa humppaa.
Eläkeläiset tekee keikkoja vakaa harkiten, aina ja silloin tällöin. Aikataulujen laatiminen osoittautuu välillä vaikeaksi, mutta lopulta ne kuitenkin valmistuvat – tai sitten eivät.

Petri Nygård
Petri Nygård on aurinkolaseistaan ja kalastajahatustaan tunnettu artisti, jonka biisejä harvat myöntävät kuuntelevansa, vaikka todellisuudessa kaikki osaavat niiden sanat ulkoa. Kaikkien bileiden pääartistina ja viikonloppujen listaykkösenäkin tunnettu Nygård on pitkän linjan rap-artisti, joka saa räntäsateenkin keskellä ihmiset bilettämään.
Yli 20 vuotisen uran aikana Petri Nygård on julkaissut lukuisia räväköistä sanoituksista tunnettuja hittejä, kuten Selvä päivä, Nössö, Märkää ja Pannaan Suomi kuntoon, joita on striimattu suoratoistopalveluissa lähes 250 miljoonaa kertaa. Petrin viimeisin albumi ”Alaston Suåmi” oli jättimenestys, sillä se striimasi nelinkertaista platinaa jo ennen julkaisuaan. Lavashow’ssa heittäytyvä tamperelainen rääväsuu on palkittu myös Vuoden yllättäjä -Emmalla sekä nähty telkkarissa Masked Singer Suomi -sarjassa.

FM2000
FM2000 eli Fucking Millenium 2000 on pieksämäkeläinen metallibändi. Yhtye on perustettu jo vuonna 1999. Yhtyeen hurjaa musiikkityyliä on kuvailtu sekoitukseksi metallia, punkkia, humppaa ja etnistä musiikkia. FM2000 voitti Vuoden tulokas -palkinnon Finnish Metal Awardseissa vuonna 2010.

TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ
Tiger Production Oy on ohjelmapalveluihin ja tapahtumatuotantoon erikoistunut yhtiö, joka kuuluu Arctic Group -monialakonserniin. Tapahtumatuotantoon edistyksellisesti ja ennakkoluulottomasti suhtautuvan yhtiön osakkaisiin, yhteistyökumppaneihin ja alihankkijoihin kuuluu suuri joukko arvostettuja ja kokeneita tapahtuma-alan toimijoita niin tekniikan, turvallisuuden, tapahtumainfrastruktuurin, ruoka- ja juomapalveluiden, markkinoinnin kuin tiedotuksenkin saralta.

SuomiLive -musiikkifestivaalit järjestetään Vantaalla 9.-10.6., Hyvinkäällä 14.-14.7., Raumalla 21.-22.7., Kemijärvellä 21.-22.7., Pieksämäellä 4.-5.8. ja Torniossa 25.-26.8.2023.

LIPUT
Lipunmyynti alkaa perjantaina 17.3.2023. Liput ennakkoon www.lippu.fi
1 päivän lippu                             39.90 €
1 päivän heimolippu                 79.90 €
2 päivän lippu                             59.90 €
2 päivän heimolippu                 99.90 €

HEIMOLIPPU
Heimolipulla pääsee nauttimaan festivaaleista juhlavasti! Heimolippulaisille on varattu oma, aidattu ja osittain katettu alue, jossa muun muassa runsaasti istumapaikkoja, baari, saniteettitilat ja pientä purtavaa. Alueelta on hyvä näkyvyys lavalle. Heimolippuun sisältyy heimopassi. Heimoalueelle on myynnissä rajoitettu määrä lippuja.

LISÄTIEDOT
www.suomilive.com
Sami Hokkanen, liiketoimintajohtaja, Tiger Production Oy 050 3766 407, sami.hokkanen@tigerproduction.fi
Antti Smeds, vastaava tuottaja, Tiger Production Oy 0400 812 904, antti.smeds@tigerproduction.fi