Konsertti: Kuningasidea

Inspiraationsa löytänyt kokoonpano, joka on kolmetoista vuotta kestäneen matkansa aikana työntänyt genrerajat sulatusuuniin, muovaten yhteissoitollaan itselleen tunnusomaisen tyylin. Yhtyeen hittikimara, tiukka soitto ja yhteisen tekemisen ilo näkyy ja kuuluu. Kuningasidean
keikat nostavat suupielet väkisten ylöspäin. Bändi on parhaimmillaan livenä ja se on ehdottomasti koettava jokaisen itse.

Kesto 1 h, ei väliaikaa

Helsingin Käpylässä vuonna 2009 perustettu Kuningasidea on reggaen ja rapin syövereistä inspiraationsa löytänyt kokoonpano, joka on kolmetoista vuotta kestäneen matkansa aikana työntänyt genrerajat sulatusuuniin, muovaten yhteissoitollaan itselleen tunnusomaisen tyylin.

Yhtyeen vuonna 2012 julkaistu debyyttialbumi On uusi aikapitää sisällään muun muassa sinkun Enemmän duoo ku sooloo, joka nousi yhdeksi vuoden isoimmista hiteistä ja soi edelleen radioaalloilla. Menestys noteerattiin Vuoden Tulokas-tittelillä vuoden 2012 Funky Awardseissa sekä saman kategorian ehdokkuudella Emma Gaalassa.

Yhtyeen toinen  Nimi on ennejulkaistiin syyskuussa 2014. Levyltä löytyvät esimerkiksi kappaleet Pohjolan tuulet, joka oli yksivuoden 2014 soitetuimmista radiohiteistä Suomessa, sekä menestyssingle Seis maailma. Kolmas pitkäsoitto jatkoi yhtyeen lentoa kesällä 2018. Sen tunnetuimmaksi hitiksi nousi kirkkaasti platinaa saavuttanut Sä saat mut-single. Kuningasidea palasi live- ja julkaisukantaan julkaisemalla odotettua uutta musiikkia kesällä 2022, sekä keikkailemalla festivaaleilla. SisäänkirjoitettujaTurku-Tampere, sekä Sinä, minä ja aika-singlet ovat saanet erinomaisen vastaanoton niin Spotifyssä, kuin yleisön keskuudessa.

Keväällä 2023 yhtye lähtee uuden musiikin kera kauan odotetulle levynjulkaisukiertueelle. Yhtye kiertää Suomea maalis-huhtikuun ajan. Bändin hittikimara, tiukka soitto, yhteisen tekemisen ilonäkyy ja kuuluu. Kuningasidean keikat nostavat suupielet väkisten ylöspäin! Bändi onparhaimillaan livenä ja se on ehdottomasti koettava jokaisen itse.