Betonitaidenäyttely

KUVANVEISTÄJÄLIITON BETONITAIDESYMPOSIUMI 2021 PIEKSÄMÄELLÄ

Suomen Kuvanveistäjäliitto järjesti keväällä 2021 Betonitaidesymposiumin, jonka    webinaarisarjassa alan huippuasiantuntijat ja betonia teoksissaan käyttävät taiteilijat ovat avanneet betonin teknisiä ja materiaalisia lainalaisuuksia, ekologisia näkökulmia sekä taiteellisia ja ympäristöllisiä mahdollisuuksia.

Symposiumin työpajaan mukaan valitut taiteilijat ovat kevään aikana osallistuneet viiteen työpaja-zoomiin, joissa kuvanveistäjä Pertti Kukkosen ja Lipabetonin Matti Lipsasen opastuksella ollaan keskustelu muotteihin, betonin valamiseen ja ominaisuuksiin liittyvistä kysymyksistä. Pieksämäen Lipabetonissa järjestetyssä valutyöpajassa 24.–29.5. muotit konkretisoituvat valmiiksi teoksiksi. Pajassa ovat työskennelleet Jussi Haro, Minna Kangasmaa, Tiina Laasonen, Pasi Mälkiä, Tiina Raitanen, Julia Strand ja Anssi Taulu.

Työpajassa valmistuneet veistokset ovat esillä Pieksämäen Poleenin piha- ja viheralueella 29.5.–15.8.2021. Näyttely on osa Pieksämäellä 29.5 avattavan taidekesän ohjelmaa, johon lisäksi kuuluvat mm. Veikko Halmetojan kuratoima Poleenin kesänäyttely ja Ruudun takaa -taidekatu.

Hankkeen toteutumisen ovat mahdollistaneet: Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto, Pieksämäen kaupunki, Lipabetoni, Poleeni ja Suomen Kuvanveistäjäliitto