20.3.2023

Niskavuoren naiset Poleenin teatterissa

Kirjoittanut Hella Wuolijoki
Ohjaus Janne Jämsä

Intohimoinen draama valinnoista, pettymyksistä ja rakkaudesta. Kylän kansakouluun saapuu uusi, hivenen epäsovinnainen opettaja Ilona, johon avioliitostaan irtiottoa kaipaava Aarne Niskavuori rakastuu ensisilmäyksellä. Niskavuoren vanha emäntä Loviisa yrittää peitellä luvatonta suhdetta, mutta tiiviissä kyläyhteisössä asia ei pysy kauaa salassa ja skandaali on valmis. Niskavuori tarvitsee Aarnen vaimoa Marttaa ja tämän rahoja. Aarne joutuu elämänsä vaikeimman valinnan eteen: valitako raha vai rakkaus?

Raikkaan tulkinnan ikonisesta klassikkonäytelmästä Poleenin teatteriin ohjaa pieksämäkeläislähtöinen teatteriohjaaja Janne Jämsä.

ESITYKSET
LA 18.3. KLO 13 Ensi-ilta
PE 24.3. KLO 18
TO 30.3. KLO 18
TI 4.4. KLO 18
LA 15.4. KLO 13
KE 19.4. KLO 18
TO 27.4. KLO 18
LA 6.5. KLO 18
SU 14.5. KLO 13
LA 20.5. KLO 13

Kesto 2 h 30 min, sis. väliaika

Liput 22/16/14 €  Osta liput
Poleenin lipunmyynti, lipunmyynti@poleeni.fi tai puh. 0400 855 614

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare.

Lue lisää Ohjaajat ja ohjaukset -sivulta

Kuva: Timo Naukkarinen

Teatteriarvio | Poleenin lavalla nähdään riipaiseva ja kaunis tarina vahvoista naisista

”Näytelmän ehdoton kantava voima koko olemuksellaan ja sielullaan on Kyllikki Kääriäinen. Pitkänlinjan näyttelijä istuu rooliinsa kuin vanha emäntä kiikkustuoliinsa.” ”Herkko Nenonen Aarnena tuo näytelmään riipaisevaa rakkauden paloa, joka kuitenkin on kaikin puolin väärin. Nenosen piina rakkauden palossa näkyy ja kuuluu.” ”Näytelmän traagisin hahmo lienee Tanja Kaurasen esittämä Martta, joka toisaalta haluaa vaalia vanhoja perinteitä ja tapoja, mutta salasuhteen tuskan osuessa omalle kohdalle on hän valmis valintoihin, jotka eivät Niskavuoren tapoihin kuulu.” ”Ohjaaja Jämsä on onnistunut luomaan Poleenin lavalle yhdessä lavaste- ja valosuunnittelija Ville Huupposen ja äänisuunnittelija Jarkko Liukkosen kanssa pelkistetyn, mutta kauniin maiseman.”
-Tara McLees, Pieksämäen Lehti