24.2.2022

Mistä rakkaus alkaa? ensi-ilta Poleenin teatterissa

Poleenin Teatteri

Mistä rakkaus alkaa?

Käsikirjoitus Matti Kuikkaniemi
Ohjaus Tuomo Salmela
Musiikki Paul Anka

Romanttinen ja hauska musikaali, jossa Paul Ankan sävellykset luovat nostalgista tunnelmaa. Musikaalissa tutustumme vanhan talon asukkaisiin, jotka ovat asuneet talossa vuokralaisina kolmekymmentä vuotta. Taloa havittelee kaksi perijää. Taistelu talosta on kiivasta ja sitä käydään keinoja kaihtamatta. Paul Ankan musiikki rytmittää näytelmän tapahtumia. Talon perineet Martti ja Marjo alkavat tuntea vetoa toisiinsa. Niinpä ikuinen kysymys kuuluu mistä rakkaus alkaa?

Kesto 2 h, väliaika

Poleenin lavalla nähdään suuria tunteita ja kevyttä huumoria

Poleenin Teatterin kevään näytelmä Mistä rakkaus alkaa? tuo ihmisille kevyttä hömppää keskelle maailman kuohuntaa. Jos haluaa hetkeksi eroon ahdistavista uutisista ja huolista, kannattaa suunnata musikaalin äärelle Poleeniin. Lavalla nähdään joukko entuudestaan tuttuja kasvoja Pieksämäen eri teatterilavoilta. Tarinassa kuljetaan läpi ihmisten elämän rakkauden näkökulmasta. On nuorta orastavaa rakkautta, vanhaa mustasukkaista ja piintynyttä rakkautta, on ostettavaa rakkautta ja väkivaltaistakin rakkautta.

Näytelmässä kuullaan nelisentoista Paul Ankan tutuksi tekemää kappaletta, jotka tahdittavat näytelmää mukavasti. Niko Lyyra pääsee eniten ääneen, mikä onkin paikallaan. Radcliffelle on näytelmässä suotu vain yksi kappale, mikä on sääli. Ilotyttö Irmaa näyttelevä Iiris Salmela hurmaa koko olemuksellaan räväkkänä ja tyrkkynä alan naisena. Salmela johdattaa koko köörin näytelmän nimikkokappaleeseen Mistä rakkaus alkaa? Viisihenkinen ammattitason bändi, jossa soittavat Merja Jauhijärvi, Ari Norontaus, Pasi Teittinen, Mikko Norontaus ja Henrik Roschier pelaavat hienosti yhteen laulajien kanssa.
– Tara McLees, Pieksämäen Lehti 1.3.2022

Monenkirjavaa rakkautta Poleenissa

Matti Kuikkaniemen kirjoittama kevyt rakkauden hullunmylly viihdyttää ja tuo tuulahduksen Paul Ankan esittämistä suosikkisävelmistä vuosikymmenten takaa.
Tuomo Salmelan ohjaus on menevää ja hän poimii esille näytelmän osittain sekavastakin henkilöjoukosta inhimilliset piirteet.
Pääparina nähdään Niko Lyyra ja Emma Radcliffe, jotka näytelmässä etsivät ihastuneina toisiaan monen mutkan kautta. Molemmat rakentavat roolinsa ehyesti ja laulavat tyylikkäästi.
Näyttämö on lavastettu kivasti tapahtumien tarpeeseen, ja uskottava puvustus tukee roolisuorituksia.
Esityksestä jää mieleen vilpitön huumori ja yhteisöllinen ideaalisuus yhteistä vihollista vastaan. Huussikin on käytössä moneen tarpeeseen, ilotytöstä puhumattakaan.
– Timo Heimonen, Länsi-Savo 15.3.2022

Liput 24/19/15 €. Poleenin lipunmyynti palvelee Kulttuurikahvila Poleenissa ma-pe klo 10-14, lipunmyynti@poleeni.fi tai puh. 0400 855 614.

Osta liput

ESITYKSET
LA 26.2. KLO 18 ensi-ilta
SU 6.3. KLO 13
LA 12.3. KLO 18
(KE 16.3. KLO 18) ESITYS  PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI
(LA 26.3. KLO 13) ESITYS  PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI
(KE 30.3. KLO 18) ESITYS  PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI
SU 3.4. KLO 13
KE 6.4. KLO 18
SU 17.4. KLO 13
PE 22.4. KLO 18

Lue lisää esityksestä

Emma Radcliffe ja Niko Lyyra. Kuva Timo Naukkarinen