10.12.2021

Kulttuurikeskus Poleenissa ensi viikonloppu toteutuu tapahtumien osalta kuten ennenkin

KULTTUURIKESKUS POLEENIN TAPAHTUMISSA JA MUUSSA TOIMINNASSA 10.- 12.12.2021 JO KÄYTÖSSÄ OLEVAT TURVATOIMET VOIMASSA!

Uudet rajoitukset astuvat voimaan ma 13.12.2021.

Tämänpäiväinen AVI:n koronatilanteen ohjeiden päivitys ei vaikuta kulttuurikeskus Poleenin toimintaan ensi viikonloppuna. Poleenissa jo käytössä olevat koronaohjeet maskisuosituksineen ja turvaväleineen sekä turvakuulutuksineen ovat edelleen riittävät yleisömme turvaamiseksi.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää maanantaista 13.12.2021 alkaen tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli sata (100) henkilöä ja joissa

-on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai
-on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.
-Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittaja voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä.

Katsomotilalla tarkoitetaan päätöksessä tilaa, josta osallistujat voivat seurata esitystä, ottelua tai muuta tapahtumaa. Määritelty istumapaikka tarkoittaa sitä, että jokaisella asiakkaalla täytyy olla mahdollisuus istua, mutta istumapaikkojen ei tarvitse olla numeroituja, kuten tilanne on Poleenin salissa.

Essoten antama suositus kokousten henkilömäärän rajoittamisesta 10:een henkilöön koskee lähinnä vain työpaikkoja, sillä ei ole vaikutusta harrastustoimintaan tai lasten kokoontumiseen.