Valokuvanäyttely: Kipinästä kasvuun – elämän kummut ja kuopat

KIPINÄSTÄ KASVUUN – Elämän kummut ja kuopat
Valokuvanäyttely 4. – 30.12.2019
Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenin aulassa.

Valokuvaaja Jone Matilainen on toteuttanut Pieksämäen aikuissosiaalityön ja nuorisotoimen, sekä ISO SOS- hankkeen kanssa syksyn 2019 aikana n. 12 viikon mittaisen valokuvauksen opetuskokonaisuuden nuorten aikuisten ryhmälle. Tavoitteena on ollut hankkeen hengen mukaisesti parantaa heikoimmassa asemassa olevien hyvinvointia ja osallisuutta, sekä vähentää ja ennaltaehkäistä huono-osaisuutta ja syrjäytymistä.
Tämä on tehty valokuvauksen keinoin sitouttaen osallistuva henkilö etenevään valokuvauksen opetuskokonaisuuteen, sekä innostaen häntä parhaimman mukaan löytämään oman tekemisen kautta omia vahvuuksiaan, sekä saada onnistumisen tunteita kehittymisen kautta.

Opetuskokonaisuuden aikana on ideoitu ja toteutettu valokuvanäyttely, avajaiset ovat keskiviikkona 4.12.2019 klo 12 alkaen.
Näyttely on esillä Poleenissa 30.12.2019 saakka. Tervetuloa tutustumaan oppilaiden hienoihin, sielusta kumpuaviin töihin!

Näillä sanoilla kurssilaiset kuvailivat kurssia ja näyttelykokonaisuutta:
”Näkemys”, ”Oma näkemys”, ”Kasvu”, ”Yhteinen matka”, ”Matka”, Kipinä”, ”Porukka”, ”Tiimi”, ”Ystävyys”.

”Rakkaudesta valokuvaamiseen: Olemme yksi tiimi, matkustamme yhdessä valokuvaamisen maailmaan omien näkemystemme kautta. Meissä kaikissa kipinöi oman elämän tilanteet ja pystymme kuvaamaan näitä asioita ja pystymme myös vaikuttamaan niihin.”

Taiteilijat:
Netta Sormunen
Jenna Karjalainen
Janne Frilander
Timo Tikka

Kouluttaja: Valokuvaaja Jone Matilainen

Yhteistyössä:
Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, www.isonet.fi
Pieksämäen aikuissosiaalityö
Pieksämäen nuorisotoimi
Valokuvaaja Jone Matilainen, www.jonematilainen.com