Konsertti: Jääkärin morsian

KONSERTTI: JÄÄKÄRIN MORSIAN

Tauno Palon ensimmäinen elokuvarooli.

Kannaksen pojat ovat tehneet Sam Sihvon loistavista melodioista konsertin, jossa juontaja kertoo tapahtumien kulun. Rooleissa Juha Repo, Tuiki Latvala, Johanna Lantto ja Markku Paksu.

Kannaksen poikien muotoilema Sam Sihvon Jääkärin morsian on hienon musiikin täyttämä kertomus Saksan sotakoulussa olevasta suomalaisryhmästä ja heidän arkipäivästään, sekä illanvietoistaan ravintola Kultaisessa Ankkurissa Liettuan Libavassa. Karjalalaisen Rautuseuran puheenjohtaja Markku Paksu toimii tarinan kertojana. Juha Repo esittää Martin ja Mikon roolit. Tuiki Latvala on Sabinan osassa. Johanna Lantto toimii säestäjänä (harmonikka ja piano) sekä lisäksi hän laulaa ja tanssii Marjushan roolissa. Tanssikohtauksessa Mikko tanssittaa Marjushaa Kultaisessa ankkurissa mm. polkkaa ja mazurkka.

Jääkärit Martti, Mikko sekä Kalpa käyvät myös Suomen sisällissodassa. Vain Martti selviää siitä retkestä elävänä. Hän lähtee takaisin Libavan kultaiseen ankkuriin etsimään Sabinaa.

Tauno (Brännare) oli ensimmäisessä elokuvaroolissaan -Jääkärin morsiamen mykkäversiossa- jääkäri Martti ja muutama vuosi myöhemmin (ääniversiossa) jääkäri Kalpa. Sukunimi oli tuossa välissä vaihtunut Brännaresta Paloksi

Kesto 2 h, väliaika