Teatteri

Poleenin teatterin tuottaja Jari Tuononen, puh. 044 588 2440, sähköposti jari.tuononen@pieksamaki.fi

Poleenin Teatteri on Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimen sekä Pieksämäen Seutuopiston yhteinen ammattijohtoinen harrastajateatteri.

Teatterin tuotannot ovat osa Seutuopiston teatteri-ilmaisun opetusta ja opetuksesta vastaavat niin paikkakuntalaiset teatterialan ammattilaiset kuin ulkopaikkakuntalaiset ohjaajatkin.

Vuosittain teatterilla on 2-3 omaa ensi-iltaa. Omien tuotantojen lisäksi nähdään kausittain 4-5 vierailuesitystä. Tuotantoja nähdään teatterin kahdella näyttämöllä: intiimissä 50-paikkaisessa kellariteatterissa sekä keskisuuressa Poleenin salissa, johon mahtuu 342 katsojaa.

Tuoreimmat Poleenin Teatterin kuulumiset näiltä sivuilta ja FB Poleenin Teatteri.

 

Syksy 2021

Poleenin Teatteri

VIETTELYKSEN ASUNTOVAUNU

Kirjoittanut Leea Klemola – Miko Kivinen
Ohjaus Olli-Matti McLees

”Sää oot Teppo parisuhteessa hirviön kanssa! Sää oot luopunut työstäs, asunnosta ja kaikesta. Oot tuommonen fani vaan. Sinusta pitäis tulla mies mutta sää elät tuommosena jalkavaimona! Ihan niinku jonain geishana…”

Viettelyksen asuntovaunu on tragikoomisia piirteitä omaava tanakka draama, jossa on mukana myös ripaus mustaa huumoria. Kaikessa raadollisuudessaan näytelmä on kuitenkin rakkaustarina, jossa on ehkä onnellinen loppu.

Arkojen asioiden ja kielenkäytön vuoksi emme suosittele näytelmää alle 16-vuotiaille. Kesto 2 h, väliaika

Esitysoikeudet Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner

”Näyttelijöiden kyydissä on helppo olla ja tunnelma on hyvin suomalainen. Tämä ei ole vieraskoreaa, vaan meiltä meille. Ei linnoja ja hovineitoja, vaan rikkinäisiä ihmisiä ja lysmyinen leirintäalue.” – Jari Asikainen, Pieksämäen Lehti 19.8.2021

Ohjaaja on löytänyt esittäjistä rohkeutta ja herkkyyttä, kirjoittaa Timo Heimonen arviossaan.
Ihmiset ovat monien valintojen edessä, eivätkä nuo valinnat ole mitään pikavalintoja. Lähes absurdit tilanteet seuraavat toisiaan ja kasautuvat edelleen esityksen myötä. Näytelmä on oudosti sekä traaginen että koominen. Nauraa vai ei, siinäpä kysymys. Koomisuus tukahtuu kurkkuun.” 
”Ohjaaja Olli-Matti McLees pitää hyvin kasassa moni-ilmeisen joukkonsa. Näytelmä sykkii teemojensa kautta ja aivan kuin suurenee roolitöiden myötä.”
Herkko Nenonen näyttelee Teppo/Teija Metsäsimolan sukupuolenvaihtajan roolin herkän tomerasti. Nenosen heittäytyminen ongelmiinsa on näyttelijäntyönä huikea suoritus. Tepon naisystävä, artisti Desiree Hagert, jota esittää Kirsi Selonen, tukeutuu puoliromanina ja menestystä hakevana laulajana tiukasti kiinni Teppoon, mutta lipsuu moraalisesti moneen lähtöön. Olli-Matti McLees näyttelee hienoin vivahtein Tepon veljen Kari Metsäsimolan roolin. Hän tuo esille näytelmän sukupuolisuuteen liittyvät pohdinnat ja kulttuurisiin ennakkoluuloihin liittyvät teemat. Tara McLees esittää leirintäalueen johtajaa Manna Mannista, joka itkuhälyttimen kautta hoitaa dementoitunutta äitiään. Manna on toimen nainen, joka on myös läheisyyden tarpeessa.”
”Esityksen hienoimpia kohtauksia on Karin ja Mannan täysin sanaton yhdessäolo illan hämyssä asuntovaunun terassilla. Henkilöiden etäisyydestä huolimatta yhteys oli tukahduttavaa.” -Timo Heimonen, Länsi-Savo 23.8.2021

Esityskausi 14.8.-2.10.2021

Liput 25/20/15 €. Osta liput

K16

Poleenin lipunmyynti palvelee Kulttuurikahvila Poleenissa, lipunmyynti@poleeni.fi tai puh. 0400 855 614

 

Poleenin teatteri

RIKOS JA RANGAISTUS

Kirjoittanut Fjodor Dostojevski
Dramatisoinut Johanna Freundlich
Ohjaus Jari Tuononen

Kirjailija Fjodor Mihailovitš Dostojevskin syntymästä on 200 vuotta. Dostojevski on kirjallisuuden yksi suurista klassikkokirjailijoista, modernin psykologisen kirjallisuuden  pioneeri. Rikos ja rangaistus kirjan teemat puhuttelevat ihmismieltä. Ihmisen syyllisyydentunto, katumus ja anteeksianto ovat aiheina syvästi uskonnollisia ja inhimillisiä. Rikos  ja rangaistus on useimmin näytelmäksi muokattu Dostojevskin teos. Ihmisen sisäisen maailman kuvaajana Dostojevski on edelleen ajankohtainen.

Kesto 2 h, väliaika

K10

Esitysoikeudet Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy

Esityskausi 16.10. – 11.12.2021

Liput 25/20/15 €. Osta liput

Poleenin lipunmyynti palvelee Kulttuurikahvila Poleenissa, lipunmyynti@poleeni.fi tai puh. 0400 855 614