Teatteri

Poleenin teatterin tuottaja Jari Tuononen, puh. 044 588 2440, sähköposti jari.tuononen@pieksamaki.fi

Poleenin Teatteri on Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimen sekä Pieksämäen Seutuopiston yhteinen ammattijohtoinen harrastajateatteri.

Teatterin tuotannot ovat osa Seutuopiston teatteri-ilmaisun opetusta ja opetuksesta vastaavat niin paikkakuntalaiset teatterialan ammattilaiset kuin ulkopaikkakuntalaiset ohjaajatkin.

Vuosittain teatterilla on 2-3 omaa ensi-iltaa. Omien tuotantojen lisäksi nähdään kausittain 4-5 vierailuesitystä. Tuotantoja nähdään teatterin kahdella näyttämöllä: intiimissä 50-paikkaisessa kellariteatterissa sekä keskisuuressa Poleenin salissa, johon mahtuu 342 katsojaa.

Tuoreimmat Poleenin Teatterin kuulumiset näiltä sivuilta ja FB Poleenin Teatteri.

 

 

Poleenin Teatteri
HIIRENLOUKKU

kirjoittanut Agatha Christie
suomennos S. Loponen
ohjaus Annikki Saha

Agatha Christien kirjoittamaa rikosnäytelmää on esitetty keskeytyksettä Lontoossa jo vuodesta 1952. Vieläkin sen nähnyttä yleisöä pyydetään olemaan paljastamatta, kuka on murhaaja ja kenet murhataan.

”Murhatarinan intensiteetti ja jännite säilyivät hienosti alusta loppuun saakka. Väliaika tuntui tulevan aivan liian aikaisin, katsoja ei ehtinyt edes tajuta ajan kulumista. Toisella puoliajalla nälkä lopputuloksen paljastumiseen kasvoi kasvamistaan. / Jokainen hahmo on hiottu viimeiseen asti. Murhaajan arvuuttelu pitkin näytelmää on hauskaa mielileikkiä, sillä kuka tahansa voi olla pahantekijä. / Näytelmä etenee alusta loppuun vaivattoman näköisesti, ja sitä on ilo seurata.” -Tara McLees, Pieksämäen Lehti 26.3.2019

”Jo näytelmän lavastus oli näkemisen arvoinen: perienglantilainen majatalon aula, josta ei tilpehööriä puuttunut, mutta jossa kaikki oli perusteltua. Entä sitten näytelmän musiikki ja tehosteet? Harvemmin koen teatterissa kylmiä väreitä ja kauhunsekaista odotusta siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tällä kertaa minut saatiin menemään halpaan. Se tapahtui onnistuneella visualisoinnilla yhdistettynä omaperäiseen musiikki- ja äänimaailmaan ja erittäin onnistuneeseen näyttelijätyöskentelyyn. / Hiirenloukussa olivat teatterin elementit kohdallaan. Ohjaajan ajattelutyö näkyi näyttelijöiden työskentelyssä. / Menkää ihmiset, katsomaan, että saatte tietää, kuka murhaaja on. ” – Minna Partonen, Länsi-Savo, 27.3.2019

Ikäraja: K10

Kesto 2 h, väliaika
Liput 22/17 €
Ryhmäliput 15 €
Ryhmämyynti 044 799 5563, myynti@poleeni.fi

Osta liput

ESITYKSET
LA 23.3. KLO 16
PE 29.3. KLO 18
SU 31.3. KLO 13
PE 5.4. KLO 18
LA 13.4. KLO 16
KE 17.4. KLO 18
TO 25.4. KLO 18
PE 3.5. KLO 18
LA 4.5. KLO 16
Näytelmän oikeuksia valvoo
Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner