Teatteri

Poleenin teatterin tuottaja Jari Tuononen, puh. 044 588 2440, sähköposti jari.tuononen@pieksamaki.fi

Poleenin Teatteri on Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimen sekä Pieksämäen Seutuopiston yhteinen ammattijohtoinen harrastajateatteri.

Teatterin tuotannot ovat osa Seutuopiston teatteri-ilmaisun opetusta ja opetuksesta vastaavat niin paikkakuntalaiset teatterialan ammattilaiset kuin ulkopaikkakuntalaiset ohjaajatkin.

Vuosittain teatterilla on 2-3 omaa ensi-iltaa. Omien tuotantojen lisäksi nähdään kausittain 4-5 vierailuesitystä. Tuotantoja nähdään teatterin kahdella näyttämöllä: intiimissä 50-paikkaisessa kellariteatterissa sekä keskisuuressa Poleenin salissa, johon mahtuu 342 katsojaa.

Tuoreimmat Poleenin Teatterin kuulumiset näiltä sivuilta ja FB Poleenin Teatteri.

 

Syksyllä 2019

Kantaesitys Poleenin Teatterissa
KELLOPELISYDÄN

Kirjoittanut Anne Leinonen
Ohjaus Jari Tuononen

Niina Piispanen. Kuva Timo Naukkarinen

Tarina rakkaudesta, tarinoista ja ikuisen elämän tavoittelusta. Talo, jossa aika on pysähtynyt. Talo, johon vieraat ovat tulleet turvaan ja piiloon. Talo, jonne aika kuitenkin tunkeutuu. Talossa vieraana olevat ihmiset tulevat luomaan uusia tarinoita, taidetta ja – myyttejä.

”Vaikka näyelmän alku olikin arvoituksellinen, sisältyi siihen suorastaan meditatiivisia kohtauksia, joiden aikana vain nautti kokonaisvaikutelmasta. Ensimmäisen puoliajan kuluessa lavastus, puvut, maskeeraus, musiikki ja hienosti toteutetut projisoinnit loivat ainutlaatuisen tunnelman.” ”Poleenin Teatteri on juhlavuoden kantaesityksellään tuonut näyttämölle ainutlaatuisen esityksen, jossa Poleenin hieno tekniikka ja taitavat ammattilaiset pääsevät loistamaan. Opetusteatterin Kellopelisydän on opiksi tekijöille, mutta myös katsojille.”– Jaana Virtanen, Pieksämäen Lehti 3.10.2019

”Näytelmän käsikirjoitus on mielenkiintoinen ja innostava.. mutta henkilöiltään ja tarinaltaan katsojalle haastava. Sitä oli myös Poleenin Teatterin esitys.” ”Mieleenpainuvimmat roolisuoritukset tekivät Niina Piispanen androgyyninä Myskana, Merja Karjalainen Bansheena ja Ilkka Holmavuo Falachustina. Holmavuon Falachust oli karismaattinen olemukseltaan, ja roolihenkilöön sopi se, että näyttelijältä oli karsittu turhan puheen maneerit.”  Minna Partonen, Länsi-Savo 6.10.2019

Esitykset ajalla 28.9. – 10.11.2019.
Kesto 2 h, väliaika
Liput 22 / 17 / 15 eur

Osta liput

Poleenin Lippupalvelu palvelee Poleenin kahvilassa arkisin klo 11 -17, puh. 0400 855 614. Lipunmyynti tuntia ennen vain kyseiseen tapahtumaan.
Ryhmämyynti 050 511 5201.

Lue lisää Kellopelisydän -näytelmän sivulta.

**********

Lava –teatteritapahtuma 2020 etsii kiertäviä esityksiä!

 

Lava –teatteritapahtuma on maaliskuussa 2020 toista kertaa järjestettävä kiertävien teatteriesitysten tapahtuma, joka kokoaa yhteen niin teatterialan ammattilaiset kuin harrastajatkin Pieksämäen kulttuurikeskus Poleeniin 20.-22.3.2020.

Tapahtuman runko koostuu kiertävien esitysten katselmuksesta, johon valitaan 4-6 kiertävää ammattilaisryhmien esitystä. Haku katselmukseen päättyy 30.9.2019, ja katselmukseen valitut esitykset ja tapahtuman muu ohjelma julkistetaan joulukuun 2019 alussa.

Katselmukseen haetaan esitystallenteella ja vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää tiedot tarjottavasta esityksestä, kustannusarvion esitysvierailusta sekä tekniset tarpeet sisältäen rakennus- ja purkuajat. Esitystallenteen voi toimittaa sähköisesti esim. Google Drive-, Dropbox- tai Youtube-linkkinä. Mikäli esitys on nähtävissä syksyn 2019 aikana kiertueella, hakemuksessa voi ilmoittaa myös esityksen esityspäivät ja paikkakunnat. Esitystallennelinkit ja hakemukset toimitetaan määräaikaan mennessä sähköpostitse osoitteeseen lavatapahtuma@gmail.com.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pieksämäen kaupunki, Poleenin Teatteri ja Työväen Näyttämöiden Liitto ry.

Lisätiedot ja tiedustelut,
Janne Jämsä
lavatapahtuma@gmail.com